Reputation Management

Gala "Carpatia Vini" połączona z prezentacją najlepszych win i food pairingiem z produktami regionalnymi

To były piękne 3 dni!
Zakończyliśmy Carpatia Vini Kombornia 2020

 Wyjątkowi Goście, polscy, słowaccy i węgierscy winiarze, komentowane degustacje i …?
Podczas ostatniego weekendu sierpnia mieliśmy przyjemność przenieść Was do świata wina. Dzisiaj chcielibyśmy podsumować ostatnie dni i podziękować za zainteresowanie wydarzeniem. 

Głównym punktem ostatniego weekendu była Gala wręczenia dyplomów tegorocznego Międzynarodowego Konkursu Win „Carpatia Vini”.
Wydarzenie uświetnili swoją obecnością: Pani Małgorzata Jarosińska-Jedynak – Minister Funduszy i Polityki Regionalnej, Pan Adrián Kromka - dyrektor Instytutu Słowackiego w Warszawie oraz Pani Wioletta Rejman – Dyrektor Departamentu Promocji i Współpracy Gospodarczej Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie.

Gośćmi specjalnymi byli oczywiście nagrodzeni winiarze!
Osobiście odwiedzili nas właściciele winnic: Winnica Dwie Granice, Winnica Gala, Podkarpacka Manufaktura Win, Winnica Arbor, Winnica Żuraw, Winnica Alabaster, Winnica Wiarus, Dom Wina, Tokaj-Portius, Barko Vinum oraz Chateau GRAND BARI.
Podczas gali odbyła się prezentacja najlepszych win „Carpatia Vini” połączona z food pairingiem z produktami regionalnymi. Tutaj kulinarnym kunsztem popisał się nasz Szef Kuchni – Marcin Majchrzak. 

Przygotował doskonałe finger foods, idealnie komponujące się z wybranymi winami.
Wśród przekąsek znalazły się:
✔ tarta z pstrągiem z Jasienicy, szpinak z dworskiego ogrodu;
✔ domowy proziak z konfiturą z wędzonej czerwonej cebuli oraz serem dojrzewającym z Ekologicznego Gospodarstwa FIGA – rodziny Maziejuków;
✔ rostbef z żelką wiśniową puree chrzanowym;
✔ comber z dworskiej jagnięciny, kozia bryndza z dworską różą i pistacjami;
✔ ciasteczko czekoladowe, marakuja, malina i solony karmel.

Sobotnie wydarzenie muzycznie umilił nam Dave Dudek, który zaprezentował nam mi.in. znane utwory muzyki rozrywkowej.
Po gali wróciliśmy do degustacji i oceny win Carpatia Vini. Na naszych Gości czekały również pyszne dania z grilla.
Przez cały weekend można było również posmakować doskonałych kozich serów z Ekologiczne tradycyjne sery od Maziejuków.

Organizatorami konkursu „Carpatia Vini” oraz towarzyszących mu wydarzeń byli:Fundacja Slow Beskid (Ryszard Skotniczny, Małgorzata Hałkowska, Marek Nowiński, Stowarzyszenie Winiarzy Podkarpacia (Andrzej Ligęzka), Stowarzyszenie Kobiety i Wino (Justyna Grzybek) oraz Salon Win Karpackich.

Projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Województwa Podkarpackiego. 



Na koniec świetna informacja – został już ustalony termin przyszłorocznego konkursu „Carpatia Vini”. Winiarze bardzo ucieszyli się na tę wiadomość.
PS. Podczas wydarzeń zachowaliśmy odpowiednie wytyczne związane z aktualną sytuacją i zachowaniem dystansu społecznego.